Githa Schrijver

Githa Schrijver

Wie ben je?

Mijn naam is Githa Schrijver. Ik heb net een zoontje gekregen en ik kan niet wachten tot ik hem uit Roos en Kris kan voorlezen en met hem de recepten kan maken.

 

Waarom ben je gaan tekenen?

Dat is het gevolg van een onophoudelijke stroom fantasie en liefde voor mooie dingen. Als je goed oplet, zit overal een verhaal in. Je kan een verhaal lezen of ernaar luisteren en vaak raakt het nog meer als je er beeld bij ziet. Een beeld dat op zichzelf een aanvullend verhaal verteld.

Als kind wou ik schrijver worden (what’s in a name?), maar ik wou graag uit mijn hoofd en ben uiteindelijk gaan tekenen. Op de kunstacademie was ik van plan grafische vormgeving te studeren, een ‘normaal’ vak leren. Al snel bleek illustratie voor mij een veel logischere keuze.

 

Wat vond je leuk aan het illustreren van ‘Roos & Kris, het sprookjeskookboek’?

Dat ik helemaal mijn ding mocht doen in een prachtig verhaal. Alle uiteenlopende verhalen met verschillende karakters spreken zo fijn tot de verbeelding. En ik vond het leuk dat ik Kris in elk verhaal een kleur erbij mocht geven. Wat je niet in het verhaal leest.

 

Wat wil je zeggen tegen kinderen die tekenen?

Teken! Wanneer je maar wilt. En laat je niet wijsmaken hoe goed of slecht je tekent, want iedereen kan het en iedereen doet het anders. Zolang jijzelf er maar plezier in hebt.