Edwin Stierman

Edwin Stierman

Edwin Stierman

Wie ben je?

Hoi, ik ben Edwin Stierman. Ik woon met mijn vrouw, kinderen en twee poezen in Rotterdam

 

Waarom ben je gaan tekenen?
Waarom dat weet ik geeneens. Als kind ging ik eerst omrollen, kruipen, tekenen en daarna pas lopen en praten. Op de kleuterschool namen stagiaires mijn tekeningen mee naar de PABO, anders geloofde niemand dat een kind van vier al zulke bijzondere tekeningen kon maken.

 

Wat vond je leuk aan het illustreren ‘Rikkie & Krokus’?
Eigenlijk alles. Het begint al als je gaat schetsen. Wie of wat komt er op het plaatje. Wat moet er gebeuren. Welke kleuren ga je gebruiken. Ik teken niet op de computer zoals veel mensen denken. Dus ik vind het ook leuk om mijn potloden te slijpen en dan de geur van het slijpsel te ruiken. Als alles klaar is, vind ik het ook heel leuk en bijzonder om het boek in het echt vast te houden en te weten dat heel veel kinderen blij gaan worden van het verhaal en de tekeningen.

 

Wat wil je zeggen tegen kinderen die tekenen?

Geniet ervan. Jij bent de baas op je blaadje en niemand anders. Probeer verschillende soorten papier uit en verschillende tekenspullen zoals: potlood, krijt, viltstift, verf. Ontdek wat jij lekker vind werken. Durf ook gewoon met balpen te tekenen. Zeg tegen jezelf dat het niet erg is als je een foutje maakt. Daar leer je juist van. En, het allerbelangrijkste: Gooi je gum weg als je gaat schetsen en heb veel plezier in het tekenen!