www.kinderverhalen.nl, de site voor en door liefhebbers van kinderverhalen

Pief paf poef
door Belinda Vis (een poppenkastverhaal)

Personages
Boer Ikke (knorrige, diepe stem)>br> Kriebeltje, het konijn (piepstemmetje)
Tovenaar Pantomino (hese, diepe stem)

Decoraanduiding
Drie wortels zitten aan de zijkant van het decor vastgemaakt. Eventueel is er ook het huis van boer Ikke.

Rekwisieten
Een geweer (uit karton gesneden)


Het verhaal

Tovenaar Pantomino: (nog niet te zien) Hokes pokes pilatus pas, ik wou dat dit een wondergeneesmiddel was. Nee, dit is ook de goede spreuk niet. Hakina, kiotte, karamba, laat dit drankje wondermiddel zijn. Weer niet. Verdorie, ik zal nooit het geneesmiddel vinden. Tovenaar Pantomino (komt tevoorschijn) Dag lieve mensen, ik ben tovenaar Pantonimo en ik ben een toverdrankje aan het maken. Het moet een wondergeneesmiddel worden voor het kindje van Kriebeltje konijn. Haar kindje is namelijk met zijn voet in een val van boer Ikke gekomen. Maar het lukt mij maar niet om de goede toverspreuk te vinden. Wie weet er een toverspreuk? (.Geef het publiek de ruimte om te reageren, ga hier op in.)
Ja, dat is de goede spreuk. Jullie hebben me goed geholpen met het maken van het supergoede wondergeneesmiddel. Dank je wel. Nu kan ik eindelijk het kindje van Kriebeltje konijn redden.
Tovenaar Pantomino: Kriebeltje, Kriebeltje!! Ik heb het, ik heb het! Ik heb het wondergeneesmiddel!
Kriebeltje: Oh, dank je wel lieve tovenaar! Dit zal mijn kleine ventje vast beter maken. ja, want weten jullie lieve mensen, mijn kleine ventje is met zijn pootje in een val gekomen van boer Ikke. Boer Ikke is zo'n nare, vervelende vent. Hij probeert alle konijntjes die op zijn land komen te vangen. Maar nu zal ik mijn kleine ventje kunnen genezen. Dank je wel lieve tovenaar!
Tovenaar Pantomino: Graag gedaan Kriebeltje!
O nee, volgens mij hoor ik daar boer Ikke aankomen. Dat is toch zo'n v ervelende vent! Boer Ikke is echt altijd boos. Elke dag weer. Hij heeft heel veel geld en dit allemaal van hem zelf alleen. Hij wilt geen vrienden. Hij heeft wel duizend worteltjes maar als Kriebeltje of een van de andere konijntjes er een wil pakken pakt boer Ikke zijn geweer. Oh jee, hij komt dichterbij.
Tovenaar Pantomino: tegen boer Ikke Goede dag, boer Ikke
Boer Ikke: Wie zegt dat het een goede dag is. En wat doe je hier?! Jij hebt hier helemaal niets te zoeken! Heb jij Kriebeltje gezien? Ik weet namelijk heel zeker dat zij een wortel uit mijn veld heeft gestolen.
Tovenaar Pantomino: Ik zeg niet waar ze is!
Boer Ikke: Wel heb ik nou. Als jij mij niet wilt helpen, ga ik gewoon mijn geweer halen en dan kan er wel iets heel ernstigs met jou gaan gebeuren.

Boer Ikke: gaat zijn geweer halen en tovenaar Pantomino haast zich snel weg

Kriebeltje konijn komt vrolijk tevoorschijn Oh lieve kinderen, mijn kleine v entje is dankzij het wondergeneesmiddel weer helemaal beter. Tovenaar Pantonimo is de beste tovenaar van de heeeele wereld. Alleen is er nu een ander probleem. Mijn kleine kindjes hebben zo'n honger. Ik moet echt worteltjes gaan halen. Alleen die zijn alleen maar op het land van boer Ikke. En boer Ikke vind het net goed als wij daar worteltjes halen. Terwijl hij er een heleboel heeft. En die kan hij echt niet allemaal alleen op. Nou, ik ga er gewoon een paar halen.

Kriebeltje gaat heel voorzichtig naar het land van boer Ikke, maar boer Ikke ziet haar en zegt: Daar hebben we Kriebeltje. Pang!

Hij schiet, maar gelukkig schiet hij mis. Kriebeltje probeert nog eens een worteltje te pakken en boer Ikke schiet nog eens.

Boer Ikke: Ik heb twee keer geschoten, maar twee keer mis. En nu zijn ook nog mijn kogels op. Ik ga eerst mijn geweer laden. Let maar op Kriebeltje! Ik krijg jou nog wel.

Terwijl boer Ikke weg is, gaat Kriebeltje opnieuw proberen om en wortel te pakken, maar terwijl ze dat doet valt ze in een diep gat.

Kriebeltje: Nu boer Ikke weg is, kan ik mooi een worteltje pakken voor mijn hongerige kindjes. Ik zal heel voorzichtig lopen. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah. Ik ben in een gat gevallen. Help! help! Help! Kan iemand me horen??
Boer Ikke: Wat hoor ik daar? Hoor ik Kriebeltje daar? loopt naar het gat Haha, heb ik jou mooi te pakken. Ik zal je eruit halen en in een kooi stoppen. Dat zal jou leren mijn worteltjes te stelen! Boer Ikke pakt Kriebeltje, maar Kriebeltje bijt hem in zijn hand en daardoor schiet boer Ikke in zijn eigen teen. Ah, wel drommels, nu schiet ik in mijn eigen teen. Auw auw auw auw auw!
Tovenaar Pantomino: Owh, wat is hier aan de hand. Kriebeltje, zit je in een gat? Kom, ik zal je eruit halen.
Kriebeltje: Oh, dank je wel lieve tovenaar. Dit is al de tweede keer vandaag dat je mij helpt. Wat ben ik toch blij dat ik zulke goede vrienden heb. Maar u moet nu toch ook even boer Ikke helpen. Hij heeft zich in zijn voet geschoten en hij heeft heel erg pijn. Kunt u hem helpen?
Tovenaar Pantomino: Ja, Kriebeltje. Dat zal ik doen. Simsalabim, laat de voet weer beter zijn.
Boer Ikke: Dank je wel tovenaar. En lieve Kriebeltje, het spijt me zo. Ik zal nooit meer vallen zetten en ik zal ook nooit meer op je schieten. en ook mogen jij en je kindjes zoveel worteltjes van mijn veld eten als jullie maar willen.
Kriebeltje: Owh, dank je wel boer Ikke. Drie keer hoera voor boer Ikke. roepen jullie mee? Hiep hiep hoera! Hiep hiep hoera! Hiep hiep hoera!!


Meer verhalen vind je op www.bijzondergroep.tk

Ook jij kunt hier je kinderverhalen publiceren, en je illustraties aan kinderverhalen toevoegen.
H oe meer mensen mee schrijven en tekenen, des te meer kinderen hebben plezier van onze verhalen.
Dus doe mee !!


omhoog    home